vegetables

Зеленчуците са най-здравословни храни, те насърчават здравето

Правото на зеленчуци

Целина сок

Целина, целина сокКакто знаете, плодови и зеленчукови сокове са най-полезни в прясно форма, тъй като бързо се абсорбира от тялото. В същото време тялото получава всички хранителни вещества, без загуба. Целина сок като източник на сила и здраве, да се използва дълго време. За изцеждане на подходящ баланс, неочистени от твърдите, и на основата на този вид лечебни растения.

След много дни на приемането му или физически изтощени хора чувство на умора, повишаване на тон и подобряване на апетита. Подчертано си анти-токсичен ефект на хронични заболявания сред хората, работещи в опасна работа. Особено полезно да се използват сок от целина за тези, които гумите лесно. Препоръчва да се пие сок от целина в топлина и работа в горещи магазини.

Тежка изпотяване може да доведе до дефицит на минерални соли и умора. За попълване на солеви баланс е достатъчно да се вземат 1-2 чаени лъжички от сок. Целина сок е богат на ензими, ензими, които помагат смели храната. Резултати 2-3 супени лъжици сок в продължение на половин час преди ядене се улесни процеса на храносмилането. В традиционната медицина, целина сок се използва в хеморагичен васкулит, черния дроб, бъбреците и пикочния мехур.

Смята се, че той помага да се нормализира системата половите хормони на мъжете и жените. Сок и екстракт от целина семена са били използвани в древна Гърция за възстановяване на метаболизма с прекомерна пълнота. В днешно време, целина сок се използва в състава на диети за отслабване. Смята се, че тя осигурява ефективен и бърз резултат на такива диети.

от целина сок със сок от морковиот целина сок добре се съчетава с други плодове и зеленчукови сокове. Популярна комбинацията от сокове от моркови, цвекло, целина (08:03:05), моркови, зеле, целина (1: 4:5), моркови, целина, репички (08:05:03), домати, целина, кисело мляко (1:1: 4), ябълки, целина, кисело мляко (1:1: 4). Кук целина сок е доста лесно, особено след като в един момент трябва да бъде много малка сума.

Най-лесният начин за използване на сокоизстисквачка, но можете да разтривайте корени или листа на ренде и се изстисква през тензух. Листата са богати на витамин С и каротин. Морковите съдържат повече от 4% на захар, както и калий, калций и фосфор. Във всички части на растението съдържа никотин, и глутаминова киселина.

Стволови обикновено съдържат големи количества сол. Енергийна стойност 16kkal. Всички части на растението се добавя към първата и втората курсове, салати, напитки, сосове, подправки. В коренището се използва също и в изсушена форма. Стъблата са насърчавани да използват вместо сол в жлъчния мехур, остеопороза, бъбречни заболявания. В медицината се използва като диуретик. Е афродизиак.

На корен целина е диуретик и тонизиращ ефект, и той е широко използван за бъбреците и пикочния мехур. В хомеопатията, екстракти от семена, листа и корени се използват като диуретик и сърдечен, както и при заболявания на половите органи.

диета, репички, отслабване, сок от моркови, целина сок, целина