vegetables

Зеленчуците са най-здравословни храни, те насърчават здравето

Правото на зеленчуци

Отглеждане на моркови моркови сортове

Моркови в нейната хранителна стойност трябва да бъде поставен на едно от първите места сред останалите корени. Морковите трябва да бъдат засети възможно най-скоро. Като твърда черупка от моркови семената покълнат бавно, и с края на сеитбата, когато земята изсъхва, семената не могат да се изкачи на всички. Разсад и плевели изпревари напълно удави търг стреля от моркови.

За да започнете борбата с плевелите преди поникване на семена за засяване на моркови да се отнасят до реда маруля семена са били добавени. Поради високите разходи за труд ръководство за изтъняване рядка сеитба трябва да се извършва така, че да се семена от семена на 1-1,5 см (75-100 семена парчета 1 метър) един от друг.  За края на засаждане поливане е необходимо.

Морковите могат да бъдат засети семена, кълнове, но с изричното условие, че засяване ще се извършва в мокра или добра политика земята. След сеитба на семена кълнове, особено в сухо време, поливането трябва да бъде направено преди появата.  Моркови изискват в насипно състояние, плодородна, дълбока и добре проектирани, чиста от плевели почва. Посейте моркови по билото, напречна или надлъжни канали.

При песъчливи почви и мръсен по-високи земята засаждане се извършва върху плоска повърхност м широки или тесни две линии панделки. Отглеждане на моркови моркови различни сортове морковиДве-сеитба върху плоски повърхности имат много предимства пред няколко реда сеитба в хребети. При пускането на засаждане бразди в лентата при 20 инча един от друг и 35 cm лента на лента пуснати била 10 реда, но върху плоска повърхност, 14.

След появата на плевели трябва да бъде шелф, а малко по-късно, изтъняване дебели издънки. За първи път, 10-15 дни след поникването, растенията пробият в продължение на 2-3 см, втората 20-30 дни след първата, когато на моркова достига дебелина на малкия пръст.

Торове поливане с разтвор на течна тор, птичи тор, с добавянето на суперфосфат и вода, поливане, особено по време на растеж на листа и образуване корен, и систематичното разхлабване - предпоставка за висока доходност от моркови.  С навременното засяване на началото на прибиране на реколтата (изтъняване) ще започне през юли.

В плодородната почва на пейс-производители, градинари растат 100-150 парчета от моркови и нарязани 400-500 парчета от моркови върху гредата 1 квадратен метър.  През есента реколта моркови издълбан с една лопата. Тъй като повредени морковите са много зле запазени, след изкопаване се опитва да улови още няколко слой на земята, и отхвърли корени с формация.  Амстердам.

Моркови сорт "Амстердам" е включен в Държавния регистър в Централния Черноморския регион Земята на Русия за градина парцели. Моркови "Амстердам" - ранно узряване разнообразие от моркови. Препоръчва се за отглеждане в греди. Root от този вид от моркови е с цилиндрична форма, със средна дължина, с тъп връх, оранжево, жизненост малки, оранжево, закръглена форма рамото, изпъкнали корона, мъничко. Flesh търг и сочно.

Root култури са почти напълно потопени в почвата. Root маса на 53-154, на добър вкус. Добив на сортове моркови, "Амстердам" - 208-463 кг / ха. Степен "Амстердам" sredneustoychiv да Alternaria.

Стойността на сортове от моркови, "Амстердам" - стабилна доходност, ранно зреене, добър вкус, устойчивост на напукване и tsvetushnosti.  Йелоустоун.  Степен "Йелоустоун" се препоръчва за употреба в дома за готвене. Разнообразието от моркови "Йелоустоун" - късно. Периодът на пълна зрялост преди да стреля за 110-120 дни. Root гънка, с заострен връх, цвят на кората и ядрото е жълто.

Root тегло 200 g. добър вкус. Добив клас "Йелоустоун" - 8.2 кг / кв.м Стойността на клас - висока доходност, еднаквост на кореноплодни, добър вкус.  Лидия F1.  Степен "Лидия F1" се препоръчва за употреба в пресни или за консервиране (цели корени в банки), замразяване, и все по-кичури.

Моркови сорт "Лидия" - средна началото на сорта. Периодът на пълна зрялост преди разсад 90 дни. Root е дълъг (27-30 см), конусовидна форма, с заострен връх, ръководител на малки, плоски. Месото е сочно корен атака моркови, сладки, кора и оранжева сърцевина. Root маса на 80-100, вкусът отлични.

Морковът сорта "Лидия" - 11,2-14,1% от сухото вещество, захари, 5,9-7,3%, каротин 12,2-15,5 мг на 100 г суров материал. Това разнообразие от моркови придирчиви за почвеното плодородие. Отглеждани на високите хребети на насипни горния почвен слой слой на почвата. Добив клас "Лидия" - 6,0-6,2 кг / кв.м Устойчив на tsvetushnosti.

Стойността на този хибрид морков - моркови еднообразие, с отлични вкусови качества, устойчивост на tsvetushnosti.  Mikulov.  Разнообразието от моркови "Mikulov" се препоръчва за градина парцели, малки стопанства и малки стопанства, за използване на греди. Степен моркови Mikulov "- началото на падеж

В периода от поникване до пълна началото на живота на 90-95 ден от моркови корени.." Mikulov "-. Цилиндрична, със средна дължина, с тъп връх, червено, сърцето средни оранжево Flesh търг корен, ..... сочен Моркови почти напълно потопени в почвата 95-120 Тегло на корен, вкусът отличен tsvetushnosti устойчиви

корен продукт добив 250-270 кг / ха стойност сортове моркови "Mikulov" - ранен и бързо формиране на греда продукти, с отлични вкусови качества, устойчивост на tsvetushnosti.  Nanteyska.  Разнообразието от моркови "Nanteyska", включени в Държавния регистър в страните от Централна и Централна Черноморския регион Земята на Русия за градина парцели. "Nanteyska" - среден клас моркови.

Този вид морков се препоръчва за консумация в прясно състояние, дългосрочно съхранение, консервиране и замразяване. Root е с цилиндрична форма, с тъп връх (видът на Нант), дълги, средни диаметър, оранжево, гладка ядро ​​е големи, кръгли, оранжево. Морков степени корен маса "Nanteyska" много нежен, сочен портокал. Root почти напълно потопени в почвата, vydergivaemost добро.

Масата на корените 71-126, на добър вкус. Търгуеми доходност в централен район на 247-356 кг / ха. Търгуеми доходност в Централна Черноморския регион Земята - 257-384 кг / ха. Стойността на сортове от моркови "Nanteyska" - стабилна доходност, на повсеместното използване на кореноплодни, висока доходност търговски продукти, устойчивост на напукване и tsvetushnosti корен.  Нели.

Моркови сорт "Нели" се препоръчва за отглеждане в градината на парцели, малки стопанства и малки ферми. Средната класа "Нели" се препоръчва за употреба при пресни или за консервиране, замразяване, и все по-кичури. Периодът на пълна зрялост преди разсад 90 дни.

Root култури от средата на размера на дълга (25-28 см), цилиндричен (тип на Нант), с леко заострен връх, земната кора и оранжева сърцевина. Root малко над нивото на почвата. Root маса на 80-120, вкусът отлични. Съдържанието на сухо вещество в плодовете на сорта "Нели" 11,5-14,6%, обща захар 5.8-7.4%, каротин 11,8-15,3 мг на 100 г суров материал. Разнообразието от моркови "Нели" взискателни почвеното плодородие.

Нараснал на високи била на високо слой частици горния почвен слой. Доходност на този сорт от моркови - 5,4-5,8 кг / кв.м Стойността на хибрид "Нели" - уеднаквяване на кореноплодни зеленчуци, отличен вкус.  Parmeks.  Холандски разнообразие от моркови "Parmeks" се препоръчва за употреба в дома за готвене. Степен "Parmeks" - началото на падеж разнообразие от моркови.

В периода от пълно поникване до падеж началото на корените на 90-100 дни. Root obovate, с тъп връх, земната кора и оранжева сърцевина. На целулоза корен - търг и сочно. Тегло - 30-50, на вкус отлично.

Добив на морков сортове "Parmeks" до 1,2 кг / кв.м Реколта когато корените на 2-3 см диаметър клас стойност "Parmeks" - стабилна доходност, еднаквост на кореноплодни зеленчуци, с отлични вкусови качества, подходящи за използване в дома за готвене като гарнитура на цели моркови.  Тинг.  Морков сорта "Тинг" се препоръчва за употреба при пресни или за консервиране и съхранение на зимата. Това разнообразие от моркови - късно.

В периода от пълно поникване до падежа от 135 дни по-рано. Root конична дълго, с, леко заострен връх кора червено, оранжево сърцевина. Разнообразието от моркови "Тинг" е фирма плът. Root маса на 110-120, вкусът добри и отлични. Добивите от моркови, "Тинг" - 5.0-5.5 кг / кв.м

Стойността на класа - висок добив, високо качество, вкус на пресни и консервирани продукти.  Крепостта.  Разнообразието от моркови "Форт" е включен в Държавния регистър на Централния регион на Руската федерация за градина парцели. Forte - средно късни разнообразие от моркови. и се препоръчва за консумация в прясно състояние и дългосрочно съхранение.

Carrot корени "Форт" - цилиндричен, с тъп връх (видът на Нант), оранжево, дължина 18-20 см, средно широка, малко над повърхността на почвата. В основата на средни оранжево. Root маса на 89-108, на добър вкус. Доходност на морков сортове "Форте" - 312-450ts/ga.

Стойността на класа - стабилна доходност, еднаквост на кореноплодни, добро качество на хранене по време на съхранението.

салата, разнообразие от моркови, корен зеленчуци, моркови